Περί Υπακοής




1. Ας γνωρίζει κάθε ένας ότι υπακοή ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να μη κάνει κάποιος για τα ακόλουθα 3 πράγματα:

(α) φόνο

(β) πορνεία/μοιχεία

(γ) ΑΙΡΕΣΗ

Έτσι και σήμερα στην περίπτωση του Οικουμενισμού δεν τίθεται πλέον θέμα πνευματικού και υπακοής όταν ο μέχρι πριν το συνέδριο στο Κολυμπάρι Κρήτης τον Ιούνιο 2016 πνευματικός, δεν αποκηρύξει δημόσια το εν λόγω αντίΧριστο συνέδριο.

2. Οι πιο πιστοί της Εκκλησία κλειδώνουν την πίστη τους ώστε να μένει ασάλευτη. Αλλά δυστυχώς αντί να την κλειδώνουν στον Χριστό και σε ό,τι εντέλλεται, την κλειδώνουν σε πρόσωπα (γεροντολαγνεία).

3. Τα 2 άκρα:

(α) Δεσποτοκρατία/δεσποτοκεντρισμός

(β) Γεροντο-κρατία/γεροντο-κεντρισμός

Ή με άλλους όρους:

(α) Οικουμενισμός

(β) Γεροντο-κρατία

4. Οι πιστοί που συνεχίζουν να κάνουν υπακοή σε γεροντάδες που συνεχίζουν να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο και τους οικουμενιστές Αρχιερείς των 10 πρώην Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, εκείνοι μάλιστα που σε ΟΛΑ τους δικαιολογούν και δεν τους θεωρούν υπαίτιους αίρεσης, εκείνοι οι πιστοί στην ουσία λένε:

‘ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ’!

5. Η αδράνεια στην Εκκλησία είναι πολύ μεγάλη σήμερα στην περίπτωση της αποτίναξης της παναίρεσης του Οικουμενισμού και της καταδίκης του συνέδριου στο Κολυμπάρι Κρήτης τον Ιούνιο 2016, όπως και συνεπώς ο αντίστοιχος απαιτούμενος χρόνος για αποτείχιση. Και αυτό οφείλεται σε πολυάριθμους λόγους. Ένας κύριος λόγος είναι η λανθασμένη, παραχαραγμένη και υπό εκμετάλλευση έννοια της υπακοής.


6. Γεροντολαγνεία: πιστεύουν στον Γέροντα και όχι στον Θεό.

(Υπ)ακούνε στον Γέροντα και όχι στον Θεό.