Διακοπή μνημόνευσης-κοινωνίας & Αποτείχιση




1. Η κατάσταση των συγκοινωνούντων δοχείων στην Εκκλησία.





Και αλλού έχουμε αναφέρει και είναι διδασκαλία Πατέρων ότι ο Θεός Δημιούργησε τον κόσμο και έδωσε δια των υλικών πραγμάτων παραδείγματα ομόλογα για τα πνευματικά. Εξάλλου ο Ίδιος ο Θεάνθρωπος Κύριος χρησιμοποίησε εκφράσεις από τον φυσικό κόσμο (πετεινά ουρανού, κρίνα αγρού κλπ.) ώστε υποδείξεις στους ανθρώπους συμπεριφορά κλπ. Τέτοια ομόλογη περίπτωση αποτελούν τα από τον φυσικό κόσμο συγκοινωνούντα δοχεία, τα οποία βοηθάνε τον άνθρωπο να κατανοήσει αναλόγως το τι συμβαίνει σε πνευματικό επίπεδο εντός της Εκκλησίας. Η επιμόλυνση λοιπόν στην Εκκλησία συμβαίνει με τον τρόπο αυτό:

Όταν μνημονεύεται ένας:

(α) απευθείας εγνωσμένος αιρετικός (όπως π.χ. ο Βαρθολομαίος, ο Ιγνάτιος Βόλου, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κλπ.)

(β) έμμεσα αιρετικός (όπως π.χ. που συμμετείχε ή αναγνωρίζει ή δεν καταδίκασε το συνέδριο στο Κολυμπάρι Κρήτης τον Ιούνιο 2016)

Όταν συν-κοινωνία (δηλ. κοινή συμμετοχή σε ακολουθίες και Μυστήρια (και όχι μόνο στην συμμετοχή στην Θ/Κοινωνία)) υπάρχει άλλων ατόμων που είναι αιρετικά οποιασδήποτε μορφής (π.χ. και όσων συμμετέχουν, κοινωνούν κλπ. σε εκκλησίες που μνημονεύονται οι αρχιερείς των 10 πρώην Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών (αφού κανένας τους δεν καταδίκασε δημόσια το συνέδριο στο Κολυμπάρι Κρήτης τον Ιούνιο 2016. Αλλά και όσοι ανήκουν στις 4 Ορθόδοξες Εκκλησίες που δεν συμμετείχαν στο συνέδριο στο Κολυμπάρι Κρήτης τον Ιούνιο 2016 δημιουργούν αιρετική συγκοινωνία ενόσω δεν διακόπτουν οι προκαθήμενοί τους να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο και τους άλλους 9 προκαθημένους που συμμετείχαν στο Κολυμπάρι ή μάλιστα και να συν-κοινωνούν με εκείνους. Ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει διακόψει μνημόνευση και κοινωνία (δεν έχει κάνει αποτείχιση δηλ.) με τις 10 πρώην Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες (όπως προηγουμένως είπαμε) και μπαινοβγαίνει στις εκκλησίες τους, και λοιπόν ένα τέτοιο άτομο βρεθεί σε ακολουθία Ορθοδόξων (που έχουν δηλ. κάνει αποτείχιση) ήδη έχει μεταφέρει τον μολυσμό στην τελούμενη ακολουθία και τους συμμετέχοντες.

Σκεφτείτε επί τούτου μόνο αυτό: όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις όπου μετέχουν στις ακολουθίες, μνημονεύονται κλπ. παπικοί!........... Δεν συγχωρείται από τις Οικουμενικές Σύνοδους, τους Πατέρες, την Ορθοδοξία εν γένει ΚΑΜΜΙΑ μνημόνευση, συμμετοχή, συγ-κοινωνία!!!!